• Introductie
 • Studieprogramma
 • Data en locatie
 • Investering
 • Inschrijven

Wat houdt de SMED training in?

De steeds groter wordende diversiteit aan producten leidt tot steeds kleinere series met hogere productiefrequenties. In zo’n snel veranderende markt is omsteltijdreductie van cruciaal belang voor de winstgevendheid van een organisatie. Single Minute Exchange of Dies (SMED) is een in Japan ontwikkelde methode die al veel bedrijven heeft geholpen de omsteltijd aanzienlijk te verminderen. De voordelen: een flexibele productie, een grotere capaciteit, lagere voorraadkosten en minder knelpunten.

Voor wie is de SMED training bedoeld?

De training is bedoeld voor leidinggevenden, machineoperators, onderhoudsmedewerkers, engineers, organisatiekundigen en bedrijfskundigen, die te maken hebben met omstellingen van machines binnen productieprocessen.

Wat is het doel van de SMED training?

Inzicht verkrijgen in de systematiek en werkwijze van SMED om te komen tot een omsteltijdreductie van productiemachines.

De kracht van de SMED methodiek zit hem in de systematiek waarmee je omstelwerkzaamheden leert analyseren en uiteindelijk reduceren. Je maakt hierbij onderscheid in online en offline omstelactiviteiten. Hierbij spelen diverse aspecten een belangrijke rol, zoals het elimineren van overbodige omstelactiviteiten, het vereenvoudigen en combineren van omstelactiviteiten en het veranderen van volgorde, plaats of uitvoerder.

Na de training:

Ben je, aan de hand van de SMED methodiek, in staat het (omstel)proces binnen je eigen onderneming in kaart te brengen en verbetermogelijkheden te definiëren.

In geval van een incompany training kun je ook beschikken over het video materiaal en kan dit gebruikt worden bij het inwerken of opleiden van nieuwe collega’s

 

Wat komt er in de SMED training aan bod?

In de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De SMED methode;
 • Richtlijnen voor het toepassen van SMED en bijbehorende analyse technieken;
 • De basiswerkzaamheden van SMED;
 • Online en offline omstelactiviteiten;
 • Stappenplan omsteltijdreductie.

Al deze begrippen worden aan de hand oefeningen en praktijkvoorbeelden verdiept.

De training duurt 2 dagen en de lestijden zijn van 9.30 uur tot 16.30 uur. Na afronding van de training ontvang je een certificaat.

Welke vooropleiding is er nodig voor de SMED training?

Een specifieke vooropleiding is niet noodzakelijk. Ervaring in het omstellen van machines en analytisch kunnen werken is een pré.

 

Wat zijn de trainingsdagen?

1e smed training: 9 juni 2021

2e smed training:  18 november 2021 

Waar wordt de training gegeven?

De training wordt gegeven in het midden van het land.

Incompany

Bij voldoende deelname van medewerkers uit dezelfde organisatie is het ook mogelijk de opleiding incompany te volgen. Hiervoor kun je contact opnemen met één van onze opleidingsadviseurs door te bellen naar 0318–584343 of je gegevens achter te laten op ons contactformulier.

De investering voor de training is inclusief lesmateriaal en lunches € 825,- en exclusief BTW.

Schrijf je hier direct in voor onze SMED training.

  ManVrouw