• Introductie
 • Studieprogramma
 • Data & Locatie
 • Investering
 • Inschrijven

Wat houdt de Kaizen 5S training in?

De training Kaizen 5S leert je het gedrag van mensen te veranderen in 5 stappen. Dit door het creëren van een overzichtelijke, visueel ingerichte werkplek, standaardwerkwijzen af te spreken en samen te verbeteren. Stappen die van essentieel belang zijn als je altijd dingen kwijt bent. Maar ook als je werkplek onoverzichtelijk is, met de verkeerde gereedschappen en hulpmiddelen. Of het machinepark al jarenlang hoognodig en grondig gereviseerd moet worden. Als je continu het gevoel hebt dat je moet (puin)ruimen.

5S maakt korte metten met dit machteloze gevoel. In vijf stappen leer je om je werkplek rigoureus om te vormen tot een plaats waar je ruimte ervaart. De stappen die je neemt, zijn achtereenvolgens: orde op zaken stellen, indelen, schoonmaken, standaarden afspreken en vastleggen en de nieuwe situatie ook borgen.

Voor wie is de Kaizen 5S training bedoeld?

Deze training is bedoeld voor medewerkers die in de dagelijkse praktijk ervaren hoe belangrijk het is om de werkplek zo functioneel mogelijk te houden, zoals teamleden en teamleiders, afdelingschefs, voormannen en facilitators.

Wat is het doel van de Kaizen 5S training?

Op praktische wijze de functionaliteit van de werkplek verbeteren. Deze verbetering krijgt met name gestalte in het creëren van netheid, ruimte en overzicht. Het is veelal de basis die voorafgaat aan het starten met Lean binnen de organisatie. Na de training beschik je over voldoende kennis en vaardigheden om op praktische wijze je werkplek functioneel te houden door het creëren van netheid, ruimte, veiligheid en overzicht.

Waarin onderscheidt VOAA zich van andere aanbieders?

In onze workshops, trainingen en opleidingen gaan we uit van de kracht van de geïntegreerde aanpak en daarom richten we ons niet alleen op het organisatie verbeterproces (business resultaten), maar ook op het verandermanagement proces (de menskant).

Wat komt er aan bod in de Kaizen 5S training?

Je leert, aan de hand van het 5S werkboek, in vijf stappen om je werkplek rigoureus om te vormen tot een plaats waar je ruimte ervaart. Het werkboek bevat aanwijzingen voor degenen die de teamsessies voorbereiden en begeleiden. Bovendien zijn er gestructureerde opdrachten in opgenomen die 5S teams door de materie leiden en de directe aansluiting geven op je praktijksituatie.

In de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Introductie en behandeling van het concept 5S;
 • Het identificeren van niet noodzakelijke voorwerpen;
 • Het bepalen van gebruiksfrequentie, het vinden en markeren van de juiste locatie;
 • Het schoonmaken en schoonhouden en het maken van afspraken daarover;
 • De opvolging van ondernomen acties en het vastleggen en zichtbaar maken van de standaards;
 • Het bewaken van de voortgang en de vooruitgang;
 • Al deze begrippen en methodieken worden aan de hand van oefeningen en praktijkvoorbeelden verdiept.

Deze training duurt 5 dagdelen en de lestijden zijn van respectievelijk van 09.30 – 13.00 uur of van 13.00 uur tot 16.30 uur. Na afronding van de training ontvang je een certificaat.

Welke vooropleiding is er nodig voor de Kaizen 5S training?

Voor de Kaizen 5S training is geen specifieke vooropleiding vereist.

 

Wat zijn de trainingsdagen?

Kaizen 5S

1e Kaizen 5S: 19 april 2021

2e Kaizen 5S: 14 juni 2021

3e kaizen 5S: 14 oktober 2021

Waar wordt de training gegeven?

De training wordt gegeven in het midden van het land.

Incompany

Bij voldoende deelname van medewerkers uit dezelfde organisatie is het ook mogelijk de opleiding incompany te volgen. Hiervoor kun je contact opnemen met één van onze opleidingsadviseurs door te bellen naar 0318–584343 of je gegevens achter te laten op ons contactformulier.

De investering voor de training is € 1.025,- inclusief lesmateriaal en lunches en exclusief BTW.

Schrijf je hier direct in voor onze Kaizen 5S training.

  ManVrouw