Je kent de term Lean, maar wat is het nu precies? En wat kan het voor jouw organisatie betekenen? Wij geven je graag antwoord op deze vragen. Maar eigenlijk moet je het gewoon beleven. Het spreekwoord luidt niet voor niets: ‘Al doende leert men’.

Lean volgens ULean

Lean is een manier van denken en werken. Voor velen een methodiek, die zijn oorsprong vindt in Japan. In de fabrieken van Toyota om precies te zijn. Maar Lean is veel meer dan een methodiek. Inmiddels is Lean uitgegroeid tot een (management)filosofie die je kunt toepassen in organisaties in vrijwel iedere sector. Volgens de Lean staat de klant centraal. Elk proces moet in principe waarde creëren voor de klant. Zo niet dan is het volgens Lean een vorm van verspilling.

Lean Games

In onze games ligt de nadruk op actie, ervaren, verbazen en experimenteren. Zo organiseren wij verschillende Lean Games. Een interactieve leeromgeving die nauw aansluit bij wat mensen al ‘kennen en kunnen’ en waar ze plezier aan beleven. Zo wordt de juiste voedingsbodem gecreëerd om de theorie en praktijk  te beleven en aan elkaar te koppelen.

In onze verschillende Lean Games komen de belangrijkste principes van Lean aan bod, zoals batch productie vs one-piece-flow, push vs pull, creëren van flow, standaardiseren, continu verbeteren en Lean Leiderschap.

De Leangame heeft onze manier van werken direct beïnvloed. De voorraden op de werkvloer zijn sterk teruggebracht. (Dick Voskuilen, Werkplaatschef GVB)

Lean Workshops

Naast Lean Games, hebben we een breed pakket aan Lean Workshops, die de kracht van Lean laten zien in de praktijk. Aan het eind van iedere workshop kun je als deelnemer het geleerde toepassen binnen je eigen organisatie. Zo ervaar je bijvoorbeeld zelf wat voor (proces)verbeteringen een brownpaper procesanalyse kan opleveren. Hoe een Muda Walk je inzicht geeft in de verspillingen in processen binnen je bedrijf en hoe je gedrag op eenvoudige wijze kunt veranderen door de principes van 5S toe te passen.

Na de Brownpaper sessie hadden we direct 10 concrete verbeterpunten te pakken waarmee we direct aan de slag zijn gegaan. (Mark van den Eng, Manager Bedrijfsbureau, RDW)

Lean Scan

Wat kan er beter? En hoe zijn verbeteringen te implementeren? Om inzicht te krijgen in het verbeterpotentieel van jouw organisatie, hebben we de Lean Scan ontwikkeld. Concrete resultaten waarmee je direct aan de slag kan.

Lean voor jouw organisatie?

Ben je enthousiast om ook een keer te ervaren wat het spelen van een game, het volgen van een workshop of het uitvoeren van een Lean scan kan doen voor jouw organisatie? Hoe dit snel de eerste veranderingen teweeg kan brengen? Kijk dan hieronder of neem contact met ons op.